FISIOTERÀPIA
- Experiència
- Formació
- Tecnologia
RECUPERACIÓ
Recupera la teva salut amb la major brevetat possible per poder a tornar el teu dia a dia sense dolor
Més de 5000 pacients ja han confiat amb nosaltres
Vols que a tú també t'ajudem?
Aquests són alguns dels elements i tècniques que fem servir per recuperar els nostres pacients. La sessió consiteix en la valoració, l’exploració i el tractament terapèutic
TERÀPIA MANUAL
La teràpia manual inclou diverses tècniques de tractament dirigides a millorar les disfuncions articulars, neurals i musculars. Algunes de les tècniques més utilitzades són les mobilitzacions i manipulacions articulars.
A Proclínics estem formats en els conceptes més moderns i que disposen de més evidència científica com el Concepte Mulligan, el Mètode McKenzie o el Concepte Maitland.
Els estiraments terapèutics analítics busquen col·locar un múscul concret en una posició d’elongació per produir efectes beneficiosos en el pacient.
Els principals objectius són allargar grups musculars, incrementar la flexibilitat d’estructures musculars o articulars, augmentar el rang de moviment, rebaixar el to muscular i inhibir punts gallet.
Actualment se sap que els nervis també poden ser font de dolor. Aquests poden quedar atrapats en diferents punts del seu recorregut donant lloc a símptomes com dolor, postures antiàlgiques o alteració del moviment. La neurodinàmica és l’aplicació de mobilitzacions del sistema nerviós per tal de restaurar el moviment fisiològic del nervi en relació a les estructures que l’envolten així com normalitzar els processos intraneurals.
Els punts gallet són bandes tenses que es troben dins els músculs. Aquests han demostrat ser font de dolor ocasionalment. Des de la teràpia manual es poden tractar i eliminar el dolor i la tensió que provoquen mitjançat pressions, punció seca, massatge, etc.
La massoteràpia és l’aplicació del massatge amb finalitats terapèutiques. Engloba diverses modalitats de massatge com el massatge esportiu, l’alliberació miofascial, el massatge transvers profund o el criomassatge. Tot i que se sol relacionar al fisioterapeuta amb el massatge, cal aclarir que aquesta és només una de les tècniques de les que disposem que quan s’aplica amb criteri pot ser molt efectiva.





TECNOLOGIA
Aquesta innovadora tecnologia provoca l’escalfament local dels teixits mitjançant una emissió electromagnètica. Provoca una reactivació dels processos metabòlics, generant una vasodilatació intensiva, un augment de la circulació sanguínia i de l’oxigenació tissular, analgèsia, disminució de la contractura muscular i reabsorció de l’edema. Tot això provoca una acceleració de la regeneració dels teixits fet que fa que sigui àmpliament utilitzada l’esport d’elit. Aquesta tecnologia és també coneguda com a Tecarteràpia o amb el nom comercial Indiba.
Són ones acústiques d’alta energia que es trasmeten mitjançant un capçal a diferents teixits corporals. Aquestes ones al entrar en contacte amb el cos provoquen tant efectes mecànics com biològics. Els principals efectes són analgèssics, antiinflamatòris, augment de la vascularització i fragmentació de les calcificacions. S’utilitzen principalment en lesions del teixin connectiu com tendinopaties, fascitis plantar i epicondilitis.
Tècnica coneguda comercialment com a Epte o Epi. Aquesta tècnica consisteix en l’aplicació d’una corrent galvànica indolora a través d’una agulla d’acupuntura. Això provoca una resposta inflamatòria controlada i localitzada dins el teixit que permet la regeneració de les parts toves. Està indicat sobretot en lesions del tendó, escurçant de manera important el procés de recuperació.
Aquests sitèma anomenat comercialment com a Physium consisteix en la mobilització de teixit connectiu (especialment teixit muscular i el seu entorn) mitjançant ventoses i creant una pressió negativa a fi de vascularitzar novament la zona tractada i així accelerar la recuperació de la lesió.
La neuromodul·lació és una tècnica que es realitza de forma ecoguiada i mitjançant agulles s’aplica estímuls elèctrics de diferent intensitat i freqüència en els nervis involucrats en el dolor que presenta el pacient. D’aquesta manera es genera una desensibilització i una estimulació de les diferent vies de la conducció del dolor, creant una analgèssia.
El làser d’alta potència partany a la nova generació de làsers de diode capaços de generar una potència i una longitud d’ona de molta més intensitat que els làsers terapèutics convencionals. Gràcies a això, s’accelera la regeneració del teixit lesionat i l’energia cel·lular de on s’aplica.





TÈCNIQUES INSTRUMENTALS
La punció seca és una tècnica invasiva pel tractament dels punts gallet miofascials. Per realitzar la punció s’utilitza una agulla fina similar a les d’acupuntura. S’anomena “seca” ja que no s’injecta cap substància dins el múscul sinó que és la pròpia acció mecànica de l’agulla la que produeix els efectes terapèutics. Quan aquesta tècnica està indicada els resultats poden ser immediats aconseguint una important reducció del dolor i/o millora del moviment.
La fibròlisi diacutània és una tècnica instrumental que pretén eliminar les adherències que hi poden haver en el teixit miofascial. S’utilitzen uns ganxos especials que s’apliquen a través de la pell però sense traspassar-la, fet que permet arribar a nivells més profunds que serien inaccessibles amb les mans. A part dels efectes mecànics de ruptura d’adherències i fibrosis també se li atribueixen efectes circulatoris, reflexes i metabòlics.


ORIENTACIÓ DIAGNÒSTICA
L’utilització de l’ecògraf en fisioteràpia és molt recent però té un gran potencial. Permet objectivar no només els trastorns morfològics sinó també funcionals, aspecte de gran rellevància en fisioteràpia. Així doncs, aquesta eina complementa el diagnòstic fisioterapèutic convencional i dóna informació útil sobre el pronòstic de la lesió.

EXERCICI TERAPÈUTIC
Aquest tipus d’exercici va encarat a enfortir o activar un determinat grup muscular per tal de reequilibrar l’alteració del moviment que pot estar perpetuant el dolor o fins i tot en ocasions esdevenir el seu origen.
Aquests exercicis no busquen enfortir un múscul sinó millorar la qualitat dels moviments. Per dur a terme un moviment correcte i indolor no només és important la contracció d’un determinat múscul sinó també en quin moment, amb quin ordre i intensitat ho fa. Els exercicis de control motor són doncs exercicis més específics que busquen revertir l’alteració del moviment i tenir una influència última en el dolor del pacient.
Aquests conformen la continuació directe del tractament realitzat a la clínica. És possible que durant la sessió de tractament s’hagi comprovat una determinada mobilització articular o neural és beneficiosa per l’afectació que presenta el pacient. Sempre que es pugui s’adapten aquestes tècniques per tal que les pugui fer el propi pacient a casa seva donant lloc a una recuperació més ràpida i una menor taxa de recidives.
Permet emfatitzar el treball excèntric en tots els grups musculars. És molt eficaç en la prevenció i recuperació de lesions musculars i tendinoses ja que permet el treball tan en baixa com en alta càrrega, fet que ens permet una progressió progressiva en la recuperació.
La vibració que produeixen aquestes plataformes provoca una major estimulació muscular i propioceptiva proporcionant un treball més intens i més eficient. Molts dels exercicis convencionals es poden realitzar sobre la plataforma vibratòria aconseguint els efectes extres de la vibració. Tot i que també s’utilitza en altres camps, és especialment útil en rehabilitació ja que accelera la recuperació. A més, també proporciona efectes positius sobre la densitat òssia ajudant a prevenir l’osteoporosis.



EMBENATS TERAPÈUTICS
L’embenat funcional s’utilitza per protegir determinades estructures musculotendinoses o capsulolligmentoses de possibles traumatismes. S’utilitzen sobretot en lesions agudes i permeten conservar la funcionalitat del pacient sense patir dolor ni posar en compromís l’estructura lesionada donant lloc a una millor recuperació. Aquests embenats limiten la mobilitat articular en una direcció determinada deixant la resta lliures. L’aplicació més freqüent és al turmell quan s’ha produït un esquinç: la seva aplicació permet un manteniment de la funció sense comprometre la lesió.
Aquest tipus d’embenat és força recent en el món de la fisioteràpia. La seva aplicació és molt estesa en l’àmbit esportiu; són les “tires de colors” tan presents en aquest món. És una tècnica en desenvolupament a la que se li atribueixen els següents efectes: normalització de la funció muscular equilibrant el to muscular i millorant el control motor, millora de la circulació sanguínia i limfàtica, reducció del dolor i correcció de l’alineament articular.


Contacte
CONSULTA'NS ELS TEUS DUBTES
Adreça de correu electrònic
info@proclinics.cat
Truca'ns
972494720
Adreça
C/Canigó 16, Baixos. CELRÀ (Girona)